lördag 8 maj 2021

Jameson Black Barrel

Här kommer ytterligare en ur linan från Midleton-provningen med Olof och KWS. Denna Jameson är visserligen en lyxigare variant än vanliga Jameson, men den klart billigaste dramen i linan, och var också den vi inledde med.

Jameson Black Barrel beskrevs av Olof ha legat 8-12 år på fat. Bourbonfat dominerande i fatmixen, och dessa hårt kolade, därav namnet. 383 kronor på bolagets beställningssortiment, 40 procent styrka.


Färg: karamell, nästan helt säkert färgad med sockerkulör.

I doften: fruktigt, lite vinöst? Nej det backar nästan direkt. Mycket vanilj, torrt kryddigt och pepprigt. Kaffe, mjölkchoklad. Lätt av söta röda äpplen. Det doftar kort och gott som vad det är - en lite bättre standardblend, med kanske snäppet för mycket ek.

I munnen: vanilj, nästan lite syntetisk, örter och peppar lite diskretare än i doften. Frukt på päron, gula äpplen, följt av lite citronpeppar. Grainwhiskeyn märks här i genom mandlar och mandelmassa. Krämig mitt i men lite syrligt torr och kryddig i avslutet.

Poäng: 77p


Sammantaget en lite bättre blend som man absolut kan sitta och sippa på, men den är i mina ögon inte värd sina 383 kronor. Klart underlägsen Bushmills Black Bush i samma prisklass, som jag provade några veckor tillbaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar