Här kommer ytterligare en ur linan från Midleton-provningen med Olof och KWS. Denna Jameson är visserligen en lyxigare variant än vanliga Jameson, men den klart billigaste dramen i linan, och var också den vi inledde med.
Jameson Black Barrel beskrevs av Olof ha legat 8-12 år på fat. Bourbonfat dominerande i fatmixen, och dessa hårt kolade, därav namnet. 383 kronor på bolagets beställningssortiment, 40 procent styrka.
Färg: karamell, nästan helt säkert färgad med sockerkulör.
I doften: fruktigt, lite vinöst? Nej det backar nästan direkt. Mycket vanilj, torrt kryddigt och pepprigt. Kaffe, mjölkchoklad. Lätt av söta röda äpplen. Det doftar kort och gott som vad det är - en lite bättre standardblend, med kanske snäppet för mycket ek.
I munnen: vanilj, nästan lite syntetisk, örter och peppar lite diskretare än i doften. Frukt på päron, gula äpplen, följt av lite citronpeppar. Grainwhiskeyn märks här i genom mandlar och mandelmassa. Krämig mitt i men lite syrligt torr och kryddig i avslutet.
Poäng: 77p
Sammantaget en lite bättre blend som man absolut kan sitta och sippa på, men den är i mina ögon inte värd sina 383 kronor. Klart underlägsen Bushmills Black Bush i samma prisklass, som jag provade några veckor tillbaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar