Äntligen Limburg! Första gången för mig. Väldigt mycket whisky, och bitvis också väldigt mycket människor, men trängseln var hanterbar. Större utmaning kanske att navigera bland alla utställare och deras rika sortiment.
1) Ballantine's 12 år 80-tal, 43 procent.
Delikat, honung, dammig. Torkade äpplen och tropiska frukter. Bra!
2) Stewart's Cream of the Barley, 70-80-tal?
Syrligt gelegodis, torkade äpplen, kanel, läder. Mer kopparmynt, lite mer obe-toner, men också lite mer komplex. Bra!
Dirk Rosenboom hällde upp flera bra blends båda dagarna. Generös både med whisky och kunskap. |
3) Bell's 20 år 43 procent, 80-tal?
Vanilj, damm, lätt unken i doften. I munnen honungsvax, bättre.
4) Dornoch 4 år cask 83, 1st fill ex-bourbon
Jättebra för sin unga ålder. Maltdriven, precis som man önskar.
Connal MacKenzie från Ardnamurchan |
5) Maclean's Nose blended (ej ännu lanserad), 46 procent. 70 procent malt, 30 procent grain (grain lagrad på sherryfat. I receptet Ardnamurchan, campbeltown mm.
Trångt! |
Bildkälla: Eldvatten |
Mörk kola, hallonremmar, lätt syra i eftersmaken. Bra.
7) Whisky Broker Speyside Distillery 24 år 1997, 49,9 procent.
Vaniljkola, citronvatten. Råsocker, vaniljbulle. Levde inte upp till förväntningarna.
8) Acla Selection Loch Lomond Croftengea 10 år 2006, bourbon hogshead, 51,6 procent Schweizisk buteljerare.
Smörig, fruktestrar, vanilj, svag rök. Mycket bra! Blev en flaska hem.
Därefter indisk lunch med Björn på EatTandori. Gott!
9) Tormore 5 år 80-tal, 40 procent
Mild, trött, vanilj, syrlig frukt. Ingen höjdare.
10) White Heather 70-tal, 43,4 procent
Dammig, metall, apelsin, tropisk, kanel, vanilj. Jättebra!
Bildkälla: Clydesdale |
11) Firkin Ten Benrinnes 2008, 48,9 procent. Finish på madeirafat.
12) Maltbarn "Glen Mosset" (Benromach) 10 år, 2013, 54,9 procent
Olja, rök, jord, vanilj, apelsin, choklad. Hallon, kola, mineraler, olja, lakrits. Sträv, sämre i munnen dessvärre.
13) Maltbarn "Granville" (Clynelish) 22 år, 2000, 54,9 procent
Vanilj, honungskaka, jordgolv. Lätt torr doft. I munnen vaniljfudge, lätt sälta, sprött, lätt uttorkande. Med vatten oljig men sträv - mycket vanilj, vaxig, smulig malt. Synd att den var lite för torr.
14) Great Ocean Liners Fettercairn 13 år, 2000, 50,6 procent, bourbon cask.
Lite svårt doft. I munnen oljig, ost, smörig, örter och peppar. Gott.
15) Anam na h-Alba Benrinnes 10 år 2010, 59,3 procent, ex-bourbon. Tysk buteljerare.
Doft: syrliga äpplen, sälta, örter. I munnen köttig, lätt sträv, sälta. Bra typisk Benrinnes - fick bli en flaska med hem.
16) Anam na h-Alba Inchgower 13 år 2008, 56,6 procent, 1st fill oloroso butt
Söt röd frukt, lätt maltig.
17) A. D. Rattray "Burnside" (Balvenie) 26 år, 45,4 procent, bourbon barrel.
Mjuk, vanilj, bibliotek. Komplex, vaxig, söt, läder. Precis så bra som man hoppas från en gammal Balvenie.
Snygg etikett, men inte bästa Caol Ilan. |
18) Thompson Bros Caol Ila 9 år, 2014, 52,3 procent. Finish på px-sherry. Buteljerad för mässan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar