Andra dagen i Limburg. Mässan är betydligt lugnare på söndagen, färre människor och det glesar ut än mer på eftermiddagen. Skönt, och bättre möjligheter att prata med deltagare och utställare.
22) Villa Konthor Tamdhu 12 år 2007, 51,6 procent, ex-bourbon cask. På rekommendation av LG.
Citronvatten, vanilj. I munnen citron marmelad, lätt sälta. Kokos, krämig. Mycket trevlig!
23) The Nectar Balmenach 32 år, 1989, 44,6 procent, ex-bourbon? Magnus Fagerströms bästa under lördagen.
Mjuk doft, citron, vanilj, svagt av bondgård - gödsel och hö. I munnen kola, läder, apelsinskal, kött... Jättebra.
24) Villa Konthor Inchgower 13 år, 2009, 51,9 procent, refill hogshead.
Äpplen, apelsin, vanilj, peppar. Kola, päroncider, lime. Jättetrevlig mjuk refill bourbon.
Fick sista dropparna! |
26) James Eadie small batch Benrinnes 9 år, buteljerad 2021, 46 procent. Ex-bourbon, 2 refill-fat och ett 1st fill.
Valnötsbröd, bacon, vaniljfudge. I munnen grapefrukt, nötter, sprucket läder. Citronskal i eftersmaken. Gott!
Omtalade James Eadie-boken om 20-talets destillerier. |
27) Findlater's finest 60-tal, 43 procent. Stor flaska. Enligt italienska Max(?) sannolikt bara malt, ev Lagavulin i mixen.
Lätt metallisk, chokladfudge, gammrök (som Tjeder skriver). I munnen syrlig, marmelad, jord, fruktig rök, läder. Jättebra gammal blend.
28) Johnnie Walker Black Label 50-60-tal. Okänd styrka.
Dov, vanilj, källare, koppar. Söta äpplen, apelsin. Svagt av rök? Bra!
Inga noter, men ja... Rostade hasselnötter, helt klart!
En buteljerare med snygga etiketter, och lite höga priser. |
32) The Whisky Agency Loch Lomond Croftengea 16 år, 2006, 52,2 procent. (Ex-bourbon?) Hogshead.
Mulljord, fruktsyra, lätt vanilj. Cafe Creme. Mycket fruktestrar, lätt smörig. Lätt jordig rök. Lik Croftengeasyskonet från Acla.
Bildkälla: Spiritofyorkshire.com |
33) Filey Bay Flagship (Yorkshire Distillery) 46 procent. Instegswhiskyn i sortimentet.
Min första Rosebank! |
34) Rosebank 12 år, buteljerat sent 70-tal eller tidigt 80-tal, 43 procent.
Koppar, kaffe, jord. Äpple. I munnen kakor, koppar, vanilj. Väldigt balanserad och välgjord - jättebra.
35) Glen Garry Finest, 70-tal, 43 procent. Oban Distillery nämns på etiketten, indikativt på ingående whisky?
Fruktig, livlig, kola. Kaffe, jord. Äpple, blandad frukt. Lätt av läder. En flaska med väldigt lite OBE.
En av mässans bästa etiketter? |
36) Liquid Treasures Balmenach 10 år, 2010, 50,8 procent. Refill sherry hogshead.
Lätt sträv, tydlig men mjuk ex-sherry. Lätt köttig, som Balmenach ska vara. Bra.
37) Liquid Treasures Blended Malt, 30 år, 1992, 51,6 procent, refill sherry butt. Enligt utställaren Edrington stock, alltså sannolikt Macallan, Highland Park mm i mixen - tyvärr märktes det på prisnivån.
Inga noter, men bra.
Bildkälla: whiskybase |
38) Liquid Treasures Ben Nevis 20 år, 1998, 52,1 procent, bourbon hogshead.
39) Liquid Treasures "A Secret Highland Distillery, peated type", 21 år, 2000, 54 procent, ex-bourbon. Oklart om det är en rökig malt, eller ett ex-rökigt fat - utställaren visste inte ursprunget. Utställaren gissade Ardmore, medan besökare var övertygade om Clynelish.
Vanilj, vax, torr rök, jord, peppar. Gott, smakar absolut som 20+ år. Bra pris, så blev en flaska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar